Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στον εισαγγελέα ως ύποπτος για κακουργηματική απιστία ο Γιώργος Προβόπουλος!

Η δικαιοσύνη οφείλει να αποδείξει ότι είναι θεματοφύλακας της δημοκρατίας, της νομιμότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Κάθε εμπλεκόμενος στο πλιάτσικο του μνημονίου πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά εάν θέλουμε να έχουμε μέλλον ως Έθνος και ως κοινωνία. 
Μην υποκύψετε σε εκβιασμούς και σύσσωμος ο λαός θα σταθεί στο πλευρό σας κύριοι εισαγγελείς. ...


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Για το σκάνδαλο της έγκρισης εξαγοράς της Proton Bank – το Μάρτιο του 2010 κατηγορείται ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος ο Γιώργος Προβόπουλος. 
Η δικαιοσύνη οφείλει να ζητήσει και πραγματογνωμοσύνη στα δάνεια της Proton, μεταξύ των οποίων υπήρχαν και συμφωνίες της περιβόητης OMEGA όπου εμπλέκεται ο Νικος Παπανδρεου και στενός συγγενής του Ε. Βενιζέλου! 
Όπως ακριβώς είχε ζητήσει και ο ίδιος ο Λαυρεντιαδης, αντί να το ζητήσει η δικαιοσύνη!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr οι Οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, έχουν καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου τον Γιώργο Προβόπουλο, μαζί με άλλα στελέχη της ΤτΕ, προκειμένου να δώσουν τις επόμενες ημέρες έγγραφες εξηγήσεις για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απιστία η οποία τελέστηκε σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα ορίζει τα εξής: 
«Όποιος με γνώση ζημιώνει την περιουσία άλλου, της οποίας βάσει του νόμου ή δικαιοπραξίας έχει την επιμέλεια ή διαχείριση τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. 
Εάν η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ, ο δράστης τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών».

Σημειώνεται, ότι η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των υπευθύνων της ΤτΕ, βασίζεται στο πόρισμα που συνέταξε στις 7 Μαΐου 2013 ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούδης, μετά από έγγραφη παραγγελία του τότε Οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Από τότε και επί 14 ολόκληρους μήνες το πόρισμα Καλούδη παρέμενε “εν υπνώσει”, ενώ δικαστικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αφόρητες πιέσεις που ασκούσαν συστημικοί τραπεζίτες προς τη Δικαιοσύνη, για «να μην ανοίξει η υπόθεση»…

Σήμερα πάντως, οι Οικονομικοί εισαγγελείς φέρονται αποφασισμένοι να διερευνήσουν σε βάθος όλα τα στοιχεία του σκανδάλου και να μην “χαριστούν” σε κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται, όποια θέση και αν κατέχει.

πηγη                                                                       ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: