Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΜΟΣΧΑ προς ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: "Εχετε πακέτο"! - Παραδίδουν 13 νεκρούς Αμερικανούς μισθοφόρους (video)

Δεκατρείς Αμερικανοί μισθοφόροι της αμερικανικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας Greystone Ltd (διαδόχου σχήματος της Blackwater) σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στην κατάρριψη δύο ουκρανικών μεταφορικών ελικοπτέρων στο Σλαβιάνσκ από τις ρωσόφωνες δυνάμεις, αναφέρουν πηγές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας!
Από τα δύο ελικόπτερα επέζησε μόνο ένας. ...
Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα και η ρωσική κυβέρνηση πρότεινε να μεσολαβήσει για να επαναπατριστούν οι σοροί των 13 μισθοφόρων, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση αρνήθηκε να παραλάβει τα πτώματα γιατί εμμέσως πλην σαφώς θα ομολογούσε την εμπλοκή Αμερικανών πολιτών σε μάχες στο έδαφος μιας ξένης χώρας.

Επισήμως από την ρωσική κυβέρνηση πάντως οι 13 στρατιωτικοί χαρακτηρίζονται ως "συνεργάτες της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA)"  .

Σύμφωνα με την πηγή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, την Παρασκευή  2 Μαΐου το Τάγμα Αντιαεροπορικού Πυροβολικού του 25ης Ταξιαρχίας Dnipropetrovsk  του ουκρανικού στρατού, το οποίο έχει τάχθηκε στην πλευρά των Δυνάμεων Αυτοάμυνας  από τον περασμένο Απρίλιο, εντόπισαν να ίπτανται κοντά σε μία αμυντική θέση του δύο μέσα μεταφορικά ελικόπτερα Mil Mi–17 (άλλες πηγές αναφέρουν ότι το ένα ελικόπτερο ήταν επιθετικό ελικόπτερο Mi Mil-24) της ουκρανικής Αεροπορίας.

Τα ελικόπτερα προσπαθούσαν να προσγειωθούν σε μία βάση του ουκρανικού Στρατού της φιλοναζιστικής κυβέρνησης του Κιέβου (η φωτό φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία) στην περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται ως "βάση διοίκησης και ελέγχου" της CIA στη ζώνη μάχης του Slavyansk.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από την Μόσχα τα ελικόπτερα κτυπήθηκαν από φορητά α/α όπλα (προφανώς κάποια έκδοση του SA-18 ή SA-24) και μία ρουκέτα RPG-7 και από τους 14 "πράκτορες της CIA" στα δύο Mil Mi -17, επέζησε μόνο ένας που αρχικά έχει αναγνωριστεί ως Captain Savuilov, αλλά η μετέπειτα ανάκριση αποκάλυψε ότι ήταν υπάλληλος της αμερικανικής  εταιρείας μισθοφόρων Greystone Ltd.

Προφανώς ήταν Ουκρανός ο οποίος εργαζόταν για την μισθοφορική εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη "αναζητούνται" 30 εργαζόμενοι της Greystone Ltd στην Ανατολική Ουκρανία, για τους οποίους εκφράζεται ανησυχία όιτ πλέον δεν βρίσκονται εν ζωή.

Είχε ήδη υπάρξει επίσημη προειδοποίηση από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τον περασμένο μήνα για την ύπαρξη μισθοφόρων της συγκεκριμένης εταιρείας στην Ουκρανία και εμμέσως διατύπωνε τον σκεπτικισμό του για την ασφάλειά τους : 
"Υπήρξαν αναφορές , όπως γνωρίζετε , ότι μερικές εκατοντάδες στελέχη ιδιωτικής στρατιωτικής οργάνωσης που ονομάζεται Greystone εντοπίστηκαν στην Ουκρανία προερχόμενοι από τις ΗΠΑ. Θα θέλαμε αυτό να διερευνηθεί πριν υπάρξουν δυσάρεστες εξελίξεις"...

Το στέλεχος της Greystone Ltd και μοναδικός επιζών από τα δύο Mil Mi -17 που καταρρίφθηκαν έχει ήδη μεταφερθεί στην Μόσχα για να εξασφαλισθεί η επιβίωσή του. 
Είναι ο τύπος που βλέπετε στο βίντεο που είχε μεταδώσει πρώτο στην Ελλάδα το defencenet:


πηγη                                                       ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: