Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κλείνει το εργοστάσιο της ALUMIL στην Ξάνθη – Στον δρόμο οι εργαζόμενοι

Μετά τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς, τις μικρές επιχειρήσεις, τώρα έρχεται και η σειρά να αποκεφαλίζονται οι μεγάλες επιχειρήσεις...
Κλήθηκαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς οι εργαζόμενοι. 
Μεταφέρεται στο Κιλκίς το εργοστάσιο. 
Ρολά κατεβάζει το εργοστάσιο της Αλουμύλ στην Ξάνθη, όπως γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης και επισήμως στους εργαζομένους από τη διοίκηση της εταιρίας. ...

Μάλιστα η διοίκηση, δια του προέδρου της κ. Γιώργου Μυλωνά αναμένεται να προβεί και σε επίσημες ανακοινώσεις για την αρνητική αυτή εξέλιξη. 


Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης, που ξεπερνούν τους 100, ενημερώθηκαν πως μπορούν να υποβάλλουν οικειοθελή αποχώρηση, η οποία συνοδεύεται από την καταβολή της αποζημίωσης και ένα πριμ της τάξεως των 5.000 ευρώ, ενώ τους δόθηκε διορία μέχρι και το Σάββατο.

Άξιο αναφοράς πως στις αρχές του 2011 είχαν απολυθεί περίπου 40 εργαζόμενοι, ενώ ως γνωστόν το εργοστάσιο δραστηριοποιείται στην παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, κυρίως για την ελληνική αγορά. 

Πρόκειται για ακόμη ένα πλήγμα για την περιοχή της Ξάνθης, η οποία μαστίζεται από εξωφρενικά για την περιοχή ποσοστά ανεργίας, τα οποία εκτιμάται ότι ξεπερνούν το 35%, ενώ αγγίζουν ακόμη και το 50% στους νέους, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο.

thrakitoday                                                           ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: