Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΡΕΒΑΝΣ Tρομοκράτες με ΑΚ-47, ετών 20...


«Ζήτω η αναρχία» και «κουφάλες πολιτικοί δεν θα κοιμόσαστε ήσυχοι», ήταν τα συνθήματα που φώναζαν οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της Κοζάνης.
Με την συνοδεία πάνοπλων κουκουλοφόρων αστυνομικών οι τέσσερις συλληφθέντες με εμφανή τραύματα στο πρόσωπό τους από την πάλη που προηγήθηκε της σύλληψής τους και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα έλεγαν «χάσαμε μια μάχη και όχι τον πόλεμο». ...
Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία από κοινού και κατά συρροή, αρπαγή από κοινού, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή, αντίσταση κατά της αρχής από άτομα που οπλοφορούν, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι 4 συλληφθέντες είναι εικοσάχρονοι. Μεγαλύτερος είναι ο επονομαζόμενος «τοξοβόλος», που έχει γεννηθεί το 1988. Δύο από τους ληστές που χτύπησαν την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης έχουν γεννηθεί το 1989 και το 1991. Βενιαμίν της ομάδας είναι ο μόλις 20 ετών Νικόλαος Ρωμανός.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης. Στις φωτογραφίες τα πρόσωπα των συλληφθέντων είναι παραμορφωμένα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Μιχαηλίδη Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν.31-05-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής (Ο επονομαζόμενος «τοξοβόλος»)

Μπουρζούκο Ανδρέα – Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς , γεν. 22-11-1989 στο Χολαργό Αττικής


Πολίτη Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στο Χολαργό Αττικής 
Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας - Μαρίας, γεν. 27-01-1993 στην Αθήνα Αττικής

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι στην Κοζάνη ή κάποια πόλη της βορειοδυτικής Ελλάδας οι δράστες διατηρούν κρησφύγετο στο οποίο κρύβουν οπλισμό και ετοιμάζουν τα επόμενα βήματα τους.
Παράλληλα, στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τους δύο νομούς, στήνουν μπλόκα και ερευνούν κάθε πληροφορία που φθάνει στα κεντρικά της Ασφάλειας. Οι πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητα και των υπολοίπων τεσσάρων ληστών (οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για έξι ασύλληπτους δράστες) που διέφυγαν και αναζητούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, «χθες (01-02-2013) το πρωί, οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε δύο χρηματοπιστωτικά καταστήματα, στο Βελβεντό Κοζάνης».

Δύο άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι τον υαλοπίνακα του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, και αφού εισήλθαν σε αυτό, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της Τράπεζας.

Ταυτόχρονα, άλλα δύο άτομα, που φορούσαν επίσης κουκούλες, μπήκαν στο Γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.020 ευρώ, ενώ ένας συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.

Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργούς του. Ακολούθως, οι επτά δράστες διέφυγαν με δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Όπως γράφουμε αλλού ένας από τους συλληφθέντες ανήκε στην ομάδα Γρηγορόπουλου, εκείνη την μοιραία νύχατ στα Εξάρχεια στις 6 Δεκεμβρίου 2008. Εν συνεχεία ο δρόμος που ακολούθησε επιβεβαώνει αυτούς που υποστήριζαν από τότε ότι "Ομάδες στιλ της ομάδας Γρηγορόπουλου, που πετροβολούσαν τα περιπολικά στα Εξάρχεια, αποτελούσαν και αποτελούν τα φυτώρια της νέας γενιάς τρομοκρατών"...

defencenet,

Δεν υπάρχουν σχόλια: