Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Δεν ευδοκιμούν μόνο στην Ελλάδα οι αιφνιδιαστικές ασθένειες πολιτικών... εν όψει μεγάλων κρίσεων!!!


Οι Γιατροί της κ. Χίλαρι Κλίντον αποκάλυψαν την Δευτέρα, ότι η θεραπεία του θρόμβου αίματος στην οποίαν υπεβλήθη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Χίλαρι Κλίντον, βρίσκεται σε μια φλέβα μεταξύ του εγκεφάλου και του κρανίου της.
Σε μια δήλωση, οι κλινικοί γιατροί της, δήλωσαν ότι η κ. Κλίντον, 65 ετών σήμερα, ήταν υπό θεραπεία με αντιπηκτικά για να διαλυθεί ο θρόμβος. ...
Είπαν επίσης ότι η κ. Κλίντον έκανε "εξαιρετική πρόοδο" και δεν είχε υποστεί καμία νευρολογική βλάβη.

Η κ. Κλίντον εισήχθη στο νοσοκομείο New York-Presbyterian την Κυριακή, αφού οι γιατροί της ανακάλυψαν την πήξη του αίματος και την δημιουργία του θρόμβου, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης εξετάσεων σε μια διάσειση την οποίαν υπέστη στα μέσα Δεκεμβρίου 2012.

Αρχικά, λίγες λεπτομέρειες δόθηκαν στην δημοσιότητα σχετικά με την κατάστασή της. Αλλά αργά τη Δευτέρα, ο Δρ Lisa Bardack του Mt Kisco Medical Group και ο Δρ El-Gigi Bayoumi του Πανεπιστημίου George Washington έκαναν μια δήλωση στην οποίαν έδωσαν τη θέση του θρόμβου.

Η δήλωση έχει ώς εξής :

“Κατά τη διάρκεια μιάς παρακολούθησης ρουτίνας MRI την Κυριακή, η σάρωση αποκάλυψε ότι μία δεξιά εγκάρσια φλεβική θρόμβωση κόλπων είχε σχηματιστεί. Αυτό είναι ένας θρόμβος στη φλέβα, η οποία βρίσκεται στο χώρο μεταξύ του εγκεφάλου και του κρανίου πίσω από το δεξί αυτί.

"Για να βοηθήσει να διαλυθεί αυτός ο θρόμβος, η ιατρική ομάδα της, άρχισε την θεραπεία της γραμματέα με αντιπηκτικά. Θα εφαρμοστεί η θεραπεία μόλις η δόση των φαρμάκων "πιστοποιηθεί" και τεκμηριωθεί. Σε όλες τις άλλες πτυχές της ανάκτησής της, η γραμματέας σημειώνει εξαιρετική πρόοδο και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει μια πλήρη ανάκαμψη".

Η κ.Κλίντον έπεσε και υπέστη διάσειση στα μέσα Δεκεμβρίου 2012, ενώ στο σπίτι αναρρώνει από έναν ιό στο στομάχι, ο οποίος την είχε αφήσει σοβαρά αφυδατωμένη.

Η κατάστασή της, την εμπόδισε να παρευρεθεί σε ακρόαση από το Κογκρέσο, η οποία αφορούσε την θανάσιμη επίθεση στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, Λιβύη.

Έχει ακυρωθεί επίσης ένα ταξίδι στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Οι γιατροί της ανακάλυψαν τον θρόμβο και την Κυριακή εισήχθη στο νοσοκομείο για θεραπεία.

Ο Δρ Larry Goldstein, ένας νευρολόγος και διευθυντής του εγκεφαλικού κέντρου του Πανεπιστημίου Duke, δήλωσε ότι η κατάστασή της δεν ήταν και "δεν είναι το πιο κοινό πράγμα" το οποίο μπορεί να συμβεί μετά από μια διάσειση.

Είπε στο Associated Press ότι η περιοχή όπου αναπτύχθηκε ο θρόμβος της κ. Κλίντον, είναι «σε ένα κανάλι αποστράγγισης, το ισοδύναμο μιάς μεγάλης φλέβας στο εσωτερικό του κρανίου η οποία οδηγεί το αίμα πίσω στην καρδιά».

Ο κ. Bill Galston, ένας πρώην βοηθός του προέδρου Μπιλ Κλίντον, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι οι ανησυχίες για την υγεία της θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος της απόφασής της για το αν θα συνεχίσει. "Έχει υποβάλλει τον εαυτό της (ragged) για τέσσερα χρόνια και ξέρει πόσο φυσική αντοχή απαιτεί μία εκστρατεία», δήλωσε ο κ. Galston, ένας πολιτικός αναλυτής στην Ουάσιγκτον με βάση την δεξαμενή σκέψη “Brookings Institution”.

Η κ. Κλίντον σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται να παραιτηθεί από γραμματέας του κράτους στις αρχές του 2013. Ο Λευκός Οίκος έχει το όνομα του αντικαταστάτη της, τον γερουσιαστή κ. Τζον Κέρι, πρώην προεδρικό υποψήφιο και νυν πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, καθώς είναι και επιλογή του κ. Μπαράκ Ομπάμα η αντικατάστασή της.

Όπως φαίνεται, τα φαινόμενα της αιφνίδιας ασθένειας πολιτικών, μπροστά σε μεγάλες κρίσεις, δεν ευδοκιμούν μόνο στην … Ελλάδα!

Όπως και στην περίπτωση του … «ματιού» του Πρωθυπουργού κ.Σαμαρά και της ταυτόχρονης ασθένειας του υπουργού οικονομίας (που δεν έγινε ποτέ υπουργός!) κ.Ράπανου, (που αν και δεν τα … πολυπιστέψαμε), εντούτοις είχαμε ευχηθεί ταχεία ανάρρωση, το ίδιο ευχόμαστε και στην κ.Κλίντον, με την ελπίδα βεβαίως, όταν αναρρώσει, να επανεξετάσει ποιους έχει «πολιτικούς φίλους» στην Ελλάδα!

Κι ο νοών νοείτω!

aegeantimes,

Δεν υπάρχουν σχόλια: