Το grammaline δεν παίρνει θέση και δεν ταυτίζεται με την πολιτική άποψη των άρθρων που αναδημοσιεύονται. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Νίκος Λυγερός - Master Class Τοποστρατηγικής για θέματα ΑΟΖ


Έλαβε χώρα στο Καστρί της Γαύδου σήμερα 14 Ιουλίου 2012 το πρώτο μέρος του δεύτερου κατά σειρά Master Class Τοποστρατηγικής για θέματα ΑΟΖ που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από τον Νίκο Λυγερό.

Το Master Class διάρκειας έξι ωρών παρακολούθησαν αδιαλείπτως >>>
40 περίπου άτομα, που μετέβησαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου στο νοτιότερο άκρο της χώρας μας αλλά και της Ευρωπαϊκής ηπείρου, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Master Class του Ν. Λυγερού και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε θέματα που σχετίζονται με την ΑΟΖ και αφορούν στους κλάδους των μαθηματικών, της γεωστρατηγικής, της τοποστρατηγικής, της γεωλογίας, της νομικής αλλά και της ναυτιλίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Σπανός παρουσίασε τις βέλτιστες τεχνολογικές μεθόδους για τη θαλάσσια γεώτρηση, εξόρυξη και επεξεργασία υδρογονανθράκων, καθώς και τις δυνατότητες της σύγχρονης ναυτιλίας για τη μεταφορά του υγροποιημένου και συμπιεσμένου φυσικού αερίου.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο Δήμαρχος της Γαύδου, κ. Στρατής Λαμπάκης, καθώς επίσης και ο   Αν. Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Παν/μίου Αθηνών, κ. Απόστολος Αλεξόπουλος αλλά και αρκετοί κάτοικοι του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: